conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Du är här

Hållplatser

Teknikgatan

Linje 55 trafikerar 16 hållplatser. Här kan du läsa mer om de nya hållplatser som byggts eller byggts om särskilt för ElectriCity. Du kan också hämta ritningar och skisser som beskriver hållplatsernas utformning och närområdet.

 

Teknikgatan

uteservering_busshallplats_150517_1.jpg

 

Teknikgatan på Lindholmen är den ena av två ändhållplatser på linje 55. Hållplatsen är den första i sitt slag och på- och avstigning sker inomhus. Det innebär att du istället för att stå ute och vänta kan sitta inomhus skyddad från regn och rusk. Här kan du också besöka caféet och ladda din mobiltelefon via USB. Hållplatsen är byggd av Chalmersfastigheter i direkt anslutning till Patriciahuset och här finns också den ena av de två laddstationerna

I hållplatsbyggnaden finns en interaktiv touchskärm som beskriver ElectriCity-samarbetet samt en skärm som visualiserar laddningen av bussen. 

Lindholmsplatsen

img_1555.jpg

 

Lindholmsplatsen är en ny hållplats belägen mellan Kuggen och Lindholmen Science Park. Här är det bekvämt att ta bussen om du befinner dig i någon av de närliggande fastigheterna. 

Lindholmen Science Park

open_arena.jpg

Lindholmen är Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. Idag arbetar, studerar, forskar eller bor över 23 000 personer på Lindholmen. Målet är att den siffran ska vara 30 000 personer senast år 2020.

I Lindholmen Science Park finns ett stort antal företag etablerade. Här hittar man också Lindholmen Conference Center samt restaurang, café, frisérsalong mm. I business loungen kan man ha möten eller arbeta i lugn och ro. En utställning i loungen beskriver samarbetet ElectriCity.

vasttrafiktv.jpgNära utgången mot Lindholmsplatsen finns två skärmar. Den som väntar kan se Västtrafik-tv med information från Västtrafik samt nyheter, väder, sport och quiz.

Realtidsskyltar visar när elbussen går från Lindholmsplatsen in mot centrum men också övriga kollektivtrafikavgångar. Fritt WiFi erbjuds via ElectriCity.

 
 

Mobilitetstjänster på Lindholmen:

 

Frihamnsporten

allmanna_badet.jpg

Linje 55 går igenom Frihamnen. Frihamnen är strategiskt viktigt för att knyta Göteborg över älven och vidare in mot Kvillebäcken, Backaplan och Lindholmen. Här ska ca 15 000 människor bo och lika många ha sina arbetsplatser i framtiden men redan till Göteborgs jubileumsår 2021 ska mycket vara klart. Runt 1000 bostäder ska ha byggts, 1000 arbetsplatser ska finnas i området samt en del av Jubileumsparken ska stå klar. Redan nu finns bastu och utomhusbad - Allmänna badet.

Götaplatsen

gotaplatsen_2.jpg

Götaplatsen som ett av Göteborgs stads absoluta centrum beläget längst upp på Avenyen är en plats för stora sammankomster men också omgivet av flera stora kulturinstitutioner - Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Konstmuseet och Konserthuset.

gotaplatsen_0.jpg

Vid Götaplatsen har Västtrafik byggt hållplatskurer med bl a touchskärmar för interaktion med väntande resenärer eller förbipasserande. Med hjälp av solcellsenergi kan den som väntar ladda sin mobiltelefon genom usb-uttag och sömlös wifi gör att internetanslutningen håller från hållplatsen, in på bussen och genom hela resan.

Chalmersplatsen

chalmersplatsen.jpg

Hållplatsen Chalmersplatsen ligger utmed Sven Hultins gata bredvid Chalmers prisbelönta kårhus.

Vid Chalmersplatsen har Västtrafik byggt en hållplatskur med en ny utformning och touchskärm för interaktion med väntande resenärer eller förbipasserande. 

 

Sven Hultins plats

sven_hultisn_plats_tyst_hpl_kur.jpg

Sven Hultins plats är en av ändhållplatserna på linje 55 och ligger bara ett stenkast norr om Johanneberg Science Park utmed Sven Hultins gata. Här finns också en av laddstationerna.

Hållplatsen är en testarena för ljuddämpande teknik inom projektet Tysta Offentliga Rum som syftar till att skapa lugna oaser mitt i stadskärnan. Störande trafikljud och buller dämpas med hjälp av avancerad teknik, som skapar en behagligare ljudupplevelse. Teknikkonceptet testas i parker och offentliga miljöer i London och Göteborg.